FAQ

Vanliga frågor

Vänligen läs vår FAQ innan ni kontaktar oss.

Kan jag använda samma skal till flera iPhone-modeller?

Ja, det går bra att använda samma skal till iPhone 6/6s, 7, 8 och SE (2020).

Säljer ni mobilskal till iPhone X, 11 och 12?

Mobilskal till iPhone X, 11 och 12 är just nu slut i vårt lager p.g.a. hög efterfrågan. Vi kan inte säga exakt när produkterna kommer att finnas i lager igen, men vi gör vårt yttersta för att snabba på leveransen från vår tillverkare. 

Hur lång är leveranstiden och vilka leveransalternativ finns?

Leveransen tar normalt 1-3 dagar beroende på var i landet du bor. Vi strävar alltid efter att leverera produkterna till dig som kund så snabbt som möjligt. Alla varor skickas med DHL Service Point så att du enkelt och smidigt kan hämta ut ditt paket hos ditt lokala ombud. 

Hur returnerar jag min order?

Kunden har rätt att returnera en vara inom 14 dagar från det att beställningen mottogs. Denna rätt gäller endast under förutsättning att produkten och dess originalförpackning returneras i samma skick som vid mottagandet. Om kunden utnyttjar sin rätt att returnera en vara ska kunden kontakta ASTRID Swedens kundtjänst. Specificera ditt ärende och tillhandahåll ditt ordernummer i ett email och skicka till support@astridsweden.com. Vid emailkontakt får du vår returadress. Ångerrätten kan också utövas genom att använda det standardformulär som finns att hämta på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) och sedan skicka det till oss via brev per post eller per e-post.

OBS! Du som kund står för returkostnaden vid utnyttjandet av ångerrätten. Kontrollera att du använder en posttjänst som försäkrar dig för värdet av varan som du återsänder och få kvitto/bevis för retursändningen. Vi tar inte ansvar för eventuella förlorade paket.

Är min betalningsinformation säker?

Din transaktions- och betalningsinformation hanteras av marknadsledande Klara som håller strikta bankstandarder. Dina kreditkortsdetaljer skickas direkt till banken och kan inte läsas eller nås av någon annan än din bank (inte ens ASTRID Sweden).

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Konsumenter i Sverige kan välja att betala med banköverföring, kortbetalning (Visa, Mastercard, Amex), eller via faktura. Vi använder Klarna som betalleverantör.